Witte tegels
met wow-effect

Het cliché klopt: wit is inderdaad altijd mooi. Dat was vroeger zo, dat is zo vandaag en het zal ook altijd zo blijven. Geen enkele andere kleur is even licht, tijdloos en elegant. Witte tegels stralen rust uit, pure klasse, en geven overal in huis een fris en aangenaam gevoel. Enkele tips voor witte tegels bij jou thuis.

Wit combineert met alles

Technisch gesproken is wit geen kleur, maar een nuance. Wit licht bevat eigenlijk alle kleuren van het spectrum, en absorbeert die in gelijke mate. Dat verklaart misschien wel waarom witte tegels zo makkelijk te combineren zijn met álle andere kleuren en materialen. Heel populair is de combinatie met hout, van licht esdoornhout tot donker notenhout. Witte vloertegels combineren ook mooi met een kleurrijke accentmuur. Het witte benadrukt net de andere kleuren.

Witte tegels creëeren ruimte

Een tweede groot voordeel: wit zorgt voor een lichte en luchtige uitstraling. Dat effect merk je vooral in kleine ruimtes met beperkt natuurlijk licht. Donkere kleuren absorberen alle licht en maken de ruimte psychologisch kleiner. Witte tegels daarentegen, op de vloer of tegen de wand, maken de ruimte een pak groter. Ze zijn daarom een goede keuze voor kleinere ruimtes zoals een toilet of een bescheiden badkamer.

Witte tegels in de badkamer

Vroeger zag elke badkamer wit. Logisch, want wit straalt hygiëne uit, zuiverheid en rust. Vandaag zijn eigentijdse badkamers geëvolueerd tot persoonlijke wellness-ruimtes, met eerder natuurlijke tinten en zandkleuren. Toch blijft wit heel stijlvol in de badkamer. Denk dan niet aan de klassieke glanzende wandtegeltjes boven het bad. Moderne tegels zijn veel groter, vaak 60×60 (vloer) of 60×120 (wand). Ze kunnen ook een bepaalde textuur hebben, zoals witte tegels met marmerlook. Een goed idee voor een vloer met een moderne inloopdouche.

Tegels met marmerlook

Witte keramiektegels met marmerlook zijn vandaag weer helemaal ‘in’. Die tegels bieden de elegantie en tijdloze uitstraling van marmer, maar dan zonder de hoge kosten en het intensieve onderhoud van echte marmeren tegels. Want keramische tegels zijn net ongelooflijk onderhoudsvriendelijk. Dankzij de dooradering in de marmerpatronen voegen deze tegels een vleugje luxe toe aan elke kamer.

Witte tegels in jouw woning

Ook in de keuken komen witte tegels prima tot hun recht. Het is altijd prettig koken in een ruimte die licht aanvoelt. Net hier bewijzen keramische tegels, die zo makkelijk te poetsen zijn, hun grote voordeel. Ze passen bovendien goed bij elk type spatwand, en bij zowel lichte als donkere keukenkasten, in de kleur die je maar wil. In je entreehal zorgen witte tegels voor een stijlvolle eerste indruk bij je gasten. In de woonkamer of in het salon zijn witte vloertegels af te raden, wel vormen ze een stijlvolle, rustgevende accentmuur.

Tijdloze klassieker

Waar je ook witte tegels wilt plaatsen, het resultaat is altijd bijzonder. Anders dan trendy kleuren, die na een aantal jaren al kunnen verouderen, creëer je met witte tegels telkens opnieuw ruimten die ‘tijdloos modern’ zijn. Het is geen wonder dat grote merken zoals Apple, die veel belang hechten aan het design van hun producten, vooral ontwerpen en communiceren met veel wit.

Kies je witte tegels bij azuleo

Wil je graag witte tegels voor je woning? Kom langs en ontdek het uitgebreide gamma bij azuleo. Wij hebben witte tegels voor overal in jouw woning, in vele verschillende uitvoeringen en maten.