Welke tegels kies ik
voor mijn inloopdouche?

Eindelijk beslis je je bad te laten vervangen door een inloopdouche. Veel handiger, zuiniger én veiliger. Maar welke tegel kies je best? En waar moet je op letten bij je keuze? Enkele tips.

Stabiele anti-slip vloertegels

Laten we beginnen bij het belangrijkste: wat je ook kiest, de vloertegels voor je inloopdouche moeten anti-slip zijn zodat je altijd een stabiele, goede grip hebt. Kwestie van elk risico op uitglijden uit te sluiten.

Waterdichting voorkomt douchelek

Een tweede voorwaarde: de tegels en voegen mogen geen druppel water doorlaten. Bij azuleo ben je gerust: al onze keramische tegels zijn 100% waterdicht en onze voegproducten zijn van uitstekende kwaliteit. Bij het plaatsen zal de vloerder de tegels licht doen afhellen zodat al het water mooi naar de douchegoot afvloeit.

Trek de tegels van de inloopdouche door

Een inloopdouche in plaats van een bad maakt je badkamer eens zo ruim. Je merkt het effect vooral als je de tegels van je inloopdouche doortrekt naar de volledige ruimte. Zo blijft de hele vloer één groot oppervlak.

Vloer en muur in dezelfde tegel

Je kan de vloer zelfs laten doorlopen in de wanden. Zo lijkt je badkamer nog wat groter, het zorgt bovendien voor extra rust. Varieer eventueel in de afmetingen, met bijvoorbeeld grote vierkante tegels voor de vloer en geschrankte rechthoekige tegels tegen de muur.

Keramische tegels voor vloerverwarming

Met vloerverwarming bespaar je vandaag aardig wat energie. En het leuke is: dit werkt prima met alle soorten keramische tegels, omdat die de warmte goed geleiden. Veel beter dan hout bijvoorbeeld, maar een houten vloer is sowieso niet zo slim in een badkamer. Heb je toch graag een houtlook in je badkamer? Dan zijn woodstones een goed alternatief.

Accentmuur in de douche

Is je badkamer wat ruimer, kan je een coole accentmuur overwegen in de inloopdouche. Dat kan door een van de wanden anders te betegelen. Bijvoorbeeld met tegeltjes in een opvallende kleur, in bijzondere maten of misschien wel met een creatief legpatroon.

Beton ciré

Liever helemaal géén tegels in de inloopdouche? Ook dat kan dankzij beton ciré. Het grote voordeel van dit stucwerk is dat het volledig naadloos is: geen tegels dus geen voegen. Alles wordt gesmeerd in één mooi geheel. Beton ciré leent zich ook goed voor een zitbank in de inloopdouche.

Welke tegels komen in jouw inloopdouche?

Kom langs en ontdek in onze showroom ons ruime gamma aan tegels. Gegarandeerd vind je de tegel die helemaal bij je nieuwe inloopdouche past.