Onze populairste
luxetegels vandaag

Welk effect wil jij creëren met tegels in je woning? Hou je van een robuuste look, zoek je de luxe van marmer, mag het wat speels of kies je een zacht rustgevend interieur? Bij azuleo vind je tegels voor elke stijl. Dit zijn onze populairste luxetegels vandaag.

Stoere industriële look met ‘Arcade’

De tegels van ‘Arcade’ creëren het ultieme loftgevoel. Ze doen denken aan strak gegoten beton, maar het zijn wel degelijk keramische tegels. Met dan ook alle voordelen van keramiek: de ‘Arcade’-reeks is duurzaam, solide en onderhoudsvriendelijk.

Aan de basis ligt de brutalistische stijl van de beroemde Frans-Zwitserse architect Le Corbusier. Vooral veel grijze en beige cementtinten dus, die de kleuren van je meubilair of accessoires beter benadrukken. De ‘Arcade’-tegels combineren goed met hout, textiel en luxueuze kleuren zoals smaragdgroen, kobaltblauw of zelfs goud.

Prestigieus Italiaans marmer met ‘Palazzo’

‘Palazzo’ tovert je woning om tot een luxueus Italiaans paleis. Dat is te danken aan het bijzondere effect van Venetiaanse breccie: een marmersoort met daarin onregelmatige brokstukken van een ouder gesteente. Een bijzonder stijlvolle variant van Ceppo di Gré. Mooi verwerkt tot een stijlvolle reeks keramische tegels.

Deze tegel is verkrijgbaar in verschillende tinten: ivoor, beige, parel, goud, grijs of zwart. Ze past perfect bij een minimalistisch interieur met hedendaage kunst. Gecombineerd met edelmetaaltinten geeft het een instant boetiekgevoel. Met donker hout zoals walnoot krijg je dan weer een hedendaags ‘vintage’ interieur. Of ga helemaal los en combineer ‘Palazzo’ met felle, exclusieve kleuren voor een eclectische mengelmoes met Italiaanse streken.

Gezellig houteffect met ‘Woodstone nova’

Hout maakt elk interieur gezellig, en dat doen deze keramische tegels met houtlook zeker ook. Dankzij de natuurgetrouwe houtvezels, barstjes en knopen lijken de ‘Woodstone nova’-vloertegels op echte houten planken, ambachtelijk gerestaureerd. Maar het blijft wel degelijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk keramiek.

Met deze tegels roep je meteen een industrieel grootstedelijk karakter op. Denk aan combinaties met grote raampartijen in zwart staal. Heel mooi in grote ruimtes met veel daglicht en trendy meubelen.

Warme industriële look met ‘Power Pro’

Een industriële look mag best een warme uitstraling hebben. Dat doen de krachtige tegels van ‘Power Pro’. Het effect van stoer cement of beton wordt verzacht door bijvoorbeeld een mooie mosterdkleur, hemels poederblauw, of natuurlijke tinten als ivoor, crème en klei.

‘Power Pro’ is ook verkrijgbaar in grote muurtegels met een 3D-effect. Of wat dacht je zelfs van een heel berkenbos tegen de muur? Deze tegels passen door hun veelzijdigheid bij zowat elke stijl. Het warme kleurenpalet doet ook erg denken aan de interieurs van binnenhuisarchitect Axel Vervoordt.

Vrolijk gespikkeld terrazzo met ‘Perfetto’

In de vijftiende eeuw al maakten Venetiaanse marmerbewerkers terrazzo. Deze typische gespikkelde steen is een combinatie van beton en restmateriaal zoals marmer, graniet of glassnippers. Zo genoemd omdat ze vooral gebruikt werd voor de aanleg van terrassen.

Je kan met ‘Perfetto’ twee kanten uit. Fijn gespikkelde vloertegels in natuurlijke tinten geven de kleur van je wanden, meubelen en accessoires extra cachet. Ze combineren bijvoorbeeld mooi met retro-wandtegels. Verkies je dat de tegels zélf met alle aandacht gaan lopen? Kies dan terrazzo met grovere, kleurrijke stukken, in warme of koelere tinten.

Puur zen-gevoel met ‘Siena’

Liefhebbers van de Japandi-stijl (Japans/Scandinavische mix) kunnen hun hartje ophalen met de stijlvolle ‘Siena’-reeks. Deze wandtegels hebben het effect van verticaal geribbelde kalksteen: heel minimalistisch, natuurlijk en rustgevend.

‘Siena’ combineert prachtig met andere natuurlijke effecten. De wandtegels zijn dan ook geschikt voor een vloer met woodstones (tegels met een houtlook), of met tegels in aardetinten. Ook een aanrader is de combinatie met zwarte accentjes, zoals zwart kraanwerk in de badkamer of een zwart kader tegen de muur.

Rotsen in de woonkamer met ‘Roche: Norde’

De jaren ‘70 zijn met deze hippe tegels helemaal terug! Met ‘Roche’ beleef je het rotsige effect van van natuurlijk kwartsiet in de woonkamer. De aanwezigheid van quartz en mineralen in de tegel zorgen voor prachtige kleurschakkeringen.

De tegels komen in luxueuze tinten zoals goudkleurig, platinum, koper, magnesium en lood. Stuk voor stuk prachtige materialen voor een unieke vloer of wand.

Verweerd, geoxideerd metaal met ‘Factory: Oxidart’

Helemaal hip zijn hoge wanden in verweerd, geoxideerd metaal. Je hoeft er niet eens echt staal voor te gebruiken. Datzelfde effect kan je ook verkrijgen met de keramische reeks ‘Factory: Oxidart’. Plaats je de grote tegels tegen de wand (binnen of buiten), creëer je een kunstwerk waar zelfs Amerikaans beeldhouwer Richard Serra jaloers op zou zijn.

De tegels bestaan ook in kleinere formaten: dat geeft leuke kleurschakeringen tegen bijvoorbeeld een keukenwand. Het zorgt ook voor een coole robuuste, industriële vloer.