Heerlijk romantische tegels
in huis

Zacht dimlicht, flakkerende kaarsjes en lichte sfeermuziek: een vleugje romantiek in huis is zo gefikst. Maar wist je dat je ook met tegels een zalig romantische sfeer kan creëren? We geven je graag enkele ideetjes. Met deze romantische tegels is het elke dag Valentijn!

Romantische patroontegels

Een muur vol rode hartjes? Op Valentijn mag je overdrijven, maar tegels verander je niet zomaar elke dag. Neem dus best wat minder emotioneel geladen vormen. Heel romantisch zijn patronen uit grootmoeders tijd. Gezellig retro. Met zo’n liefdevolle patroontegels zorg je voor een leuke accentmuur in eender welke kamer. Of waarom ook niet in de inloopdouche?

Patroontegels zijn ook uiterst sierlijk op de vloer, vooral op kleinere oppervlakten. In de entreehal zetten ze meteen de toon. Ze geven ook je gang wat pit, en ook je badkamer en wc. Zelfs de keuken wordt eens zo romantisch met patroontegels. De liefde van de man gaat door de maag … én over de vloer!

Schitterende luxueuze tegels

Hou je van bling-bling? Pak dan groots uit en bewaar het goud niet voor je Valentijncadeautjes alleen, maar pronk er ook mee op de muur. Wat dacht je van zo’n schitterende strook tegels in goudimitatie? Een juweeltje aan de wand, en je hoeft er niet eens miljonair voor te zijn!

Ook koper en brons hebben hetzelfde schitterende resultaat. Met heel kleine mozaïektegels en fairytiles, of zelfs wat grotere. Let wel: overdaad schaadt. Je huis hoeft er niet uit te gaan zien als de tempel van een Indiase kroonprins. Te veel goud en bling-bling komt zelfs goedkoop over.  Maar als je er zuinig mee omspringt, op de juiste plaats, krijgt je interieur een extra romantisch tintje mee.

Tegels in zachte pasteltinten

Welke kleuren zijn romantisch? Romantiek vraagt subtiliteit. Te schreeuwerige kleuren roepen om aandacht, minder uitgesproken tinten fluisteren je veel zachter toe. Hoe passioneel donkerrood ook mag zijn, voor tegels zoek je best mildere pasteltinten uit.

Roze ligt voor de hand. Deze kleur roept gevoelens op van zoetheid, genegenheid en tederheid. Lichtroze tegels neigen naar onschuld, jeugdigheid en een tikkeltje naïviteit. Donkerroze is veel intenser en suggereert al sneller passie, erotiek en sensualiteit.

Maar er zijn veel meer romantische kleuren dan roze alleen. Lichtgroen, lichtblauw, zandkleurig, appelblauwzeegroen … Tegels in deze natuurlijke, zachte tinten hebben vanzelf een heel romantisch karakter. Pastelkleuren zijn ook tijdloos, zo gaat de liefde nóg langer mee.

Warm hout

Romantiek hoeft niet alleen in keramiek. Hout maakt elk interieur extra gezellig: op de vloer en tegen de wand. Je voelt je meteen verbonden met de natuur. Zeker als je in de planken de oorspronkelijke textuur en vezels van de houtsoort ziet. Toch liever het onderhoudsgemak van tegels? Kies dan woodstones: deze tegels combineren de warme uitstraling van hout met de voordelen van keramiek.

Bij een houten vloer denk je wellicht meteen aan parket in visgraatverband. Maar je kan ook spelen met heel andere legpatronen, zoals moderne veelhoeken. En wat dacht je ervan om ook de wand in hout op te trekken? Verticale planken doen de kamer hoger lijken, horizontale maken ze wat lager, en daarom eens zo romantisch en knus.

Tip: ook hier weer, overdrijf niet. Een houten vloer of één houten wand is vaak veel stijlvoller  dan de volledige woning in hout. Of het moet zijn dat je graag in een romantische blokhut woont.