Waarom parket altijd werkt in een Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur, veruit de populairste inrichting in woningen dezer dagen. Het geeft een strakke en moderne indruk, maar wél met de nodige warmte en gezelligheid. En dan past er niets beter op de vloer dan een mooi, natuurlijk parket. Wij leggen uit waarom.

Een Scandinavisch interieur wordt vaak gekenmerkt door de connectie met natuurlijke materialen. En dan is parket niet weg te denken. Heel wat woningen met Scandinavische invloeden hebben parket op de vloer liggen! Dat komt omdat Scandinavische landen vaak vergeleken worden met de typische blokhutten in de bossen van vroeger. De inrichting van onze woningen is een beetje zoals deze blokhutten, alleen wat opgefrist en in een modern jasje gestoken.

Scandinavisch design oogt ook altijd heel luchtig en vrij. Je komt helemaal tot rust als je even in de zetel zit en de inrichting heeft telkens een open sfeer! Nog typisch voor dit interieur is het ‘less is more’ principe. De hele ruimte valt op in z’n eenvoud, net omdat deze de rust zo goed kan bewaren.

Om je Scandinavisch interieur tot in de details in te richten kan je witte muren gebruiken om de soberheid van de woning naar voor te brengen. Dat kan gecombineerd worden met enkele leuk maar zachte kleuren zoals pastel of lichte grijstinten. Deze stijl geeft je woning meer pit!

Parket heeft ook heel wat mogelijkheden. Zacht beige, de typische lichtbruine houtkleur of zelfs heel donkere parket, voor iedereen is er wel een parket die in zijn of haar smaak valt! Dat wil ook zeggen dat jouw interieurkeuze ook wel altijd zal passen bij één van onze parketten!

Fan van parket en keramische tegels? Dan raden we jou onze Woodstone collectie aan! Dezelfde sfeer en design maar wel uit keramiek! Bovendien zijn onze tegels beschermd tegen vetten, oliën en andere substanties! Voor wie kinderen of veel huisdieren heeft is dit heel handig!

Foto’s: Google & Pinterest