Uit de doeken:
de landelijke stijl

De landelijke stijl, een interieursfeer die heel wat mensen kan bekoren. Het straalt warmte, gezelligheid en liefde uit. Ben jij ook iemand die wel van de landelijke sfeer houdt? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Basis

Bij landelijke interieurs valt meteen iets op: de kleur. Zandkleuren, aardekleuren, wit en misschien een pastelkleur als accent zijn de trekkers van een landelijke sfeer. Deze kleuren zijn de ideale rustscheppers in deze drukke tijden.

Wie de cottage sfeer in zijn huis naar boven wil laten komen moet vooral voor greige of beige tinten in de vloer gaan. Dat kan een beige betonlook zijn maar ook parket past hier absoluut! Elk heeft zijn uniek karakter met eigen voordelen. Zo is een tegel heel onderhoudsvriendelijk en kan het wel tegen een stootje terwijl parket net iets meer dat warme gevoel naar boven brengt. Hé, het hoeft niet altijd greige of beige te zijn. Haal dat cliché maar uit je hoofd! Een grijze parket, laminaat of tegel geeft ook heel wat schwung en dynamiek aan de ruimte. Gecombineerd met houten meubels vormt het een perfect geheel!

Voor de muren raden we zachte kleuren aan zoals gebroken wit of beige. Wil je een accentmuur verwerken in je interieur? Ga dan voor pastelblauw of –groen. Ideale versterkers van je huiselijke sfeer! Ga niet voor pure witte muren waarvan je ogen pijn doen als de zon erop schijnt. Het geeft een te cleane indruk waardoor het landelijke karakter helemaal wegvalt. Een hevige print op je muren raden we ook zeker niet aan. Het maakt de ruimte heel wat kitscheriger.

Meubels en decoratie

Landelijk wonen kan op de moderne manier of de traditionele. Wie met het traditionele in zee wil gaan zal snel kiezen voor meubels met karakter die de sfeer in de verf zetten. Houten plankjes verwerkt in je keukenmeubel of gewoon aan de muur voor decoratie, geven die authentieke look mee. Maar landelijk wonen kan ook op de moderne manier. De combinatie met wat moderne kasten zorgen ervoor dat je woning wat meer pit en een eigen karakter krijgt.

De landelijke stijl laat toe dat je heel wat persoonlijke zaken als decoratie kan gebruiken. Maar let op dat je niet overdrijft. Werk jezelf niet in nesten door in de woonkamer 20 kaarsen en 17 beelden te plaatsen. Dan wordt je ruimte ook weer druk en heeft ze heel wat poetswerk nodig.

Een kleurtip? Goud of brons is voor ons de kers op de taart van een landelijk interieur!

Zie jij je landelijke woning helemaal voor je? Kom dan snel eens langs in onze showroom. Onze interieuradviseurs helpen je graag op weg!