Uit de doeken:
de klassieke look

Een stijl die aan een opmars bezig is, is de klassieke look. Je zou het niet meteen denken, maar stilletjes aan zien we meer en meer klassieke elementen opduiken in ons interieur. En of het nu de harde klassieke stijl of eerder de moderne versie is, we willen allemaal wel iets klassiek in huis.

Vloeren en muren

Starten doen we met de basisbeginselen van een woning: de vloer en muren. Wie helemaal de klassieke toer opgaat zit safe bij parket! Parket heeft een heel warme en gezellige uitstraling. Je valt meteen voor zijn charmes! Bovendien kan je nu veel verschillende kanten op met parket, het hoeft dus niet altijd die klassieke lichtbruine kleur te zijn! Ga eens voor donkerbruine parket of misschien zelfs wit! Het geeft je ruimte wat meer dynamiek.

Wat ook heel vaak wordt gebruikt is het visgraatmotief. Het wordt heel populair en is wat speelser dan de gewone parketvloer. Zeker het proberen waard in een klassiek interieur!

Kleuren

Ook kleur is belangrijk in een interieur! Het maakt of kraakt je look dus denk er goed over na!
Bij een klassiek interieur kan je eigenlijk alle kanten op. Vaak gaan mensen voor de beige, witte en aardse tinten. Dat geeft een gevoel van rust en geborgenheid. Helemaal niets mis mee want het is niet omdat de kleuren sober zijn dat het geen elegant gevoel kan geven!

Voor wie het iets pittiger mag raden we donkerrood, donkergroen en grijze tinten aan. Ga voor donkergroene muren bijvoorbeeld of misschien nog uitdagender: het plafond in een donker kleurtje! Maar kleur kan natuurlijk ook in de details zitten en hoeft niet te overheersen.

Meubels

Wie aan de meubels van de klassieke look denkt, denkt ook meteen aan de robuuste kasten en tafels met heel wat karakter, afgewerkt met tierlantijntjes en sierlijke krulletjes! Vroeger stonden deze meubels in het middelpunt van de belangstelling. Tegenwoordig worden ze eerder ‘weggewerkt’ door ze in dezelfde kleur als de muur te schilderen bijvoorbeeld.
Ook de combinatie klassiek-modern is heel in trek! Doe dat door bijvoorbeeld een moderne eettafel te combineren met klassieke stoelen. The best of both worlds!

Accessoires

De finishing touch is uiteraard ook belangrijk! Van een stoel in velours tot de klassieke kroonluchter. De accessoires binnen de klassieke stijl zijn echt wel eindeloos. En wie een oud herenhuis heeft gekocht kan ook gebruik maken van die ouderwetse schouwen. Past perfect bij deze stijl! Hou er wel rekening mee om de symmetrie in de ruimte te bewaren. Dat zorgt voor rust want de klassieke look kan soms overweldigend overkomen.

Ook inspiratie gekregen van de klassieke look? Kom dan zeker eens langs in onze showroom! Wij helpen je graag bij het interieur van uw woning. Bovendien is het de hele maand januari opendeur bij azuleo! Geniet van tal van voorwaarden! Op zaterdagen maakt een Italiaanse barista de heerlijkste koffies! En hij heeft ook heel wat lekkers bij!

Foto’s: Pinterest