Parket in de kijker:
bamboe

Bamboe groeit sneller dan dat je met je ogen kan knipperen. We horen maar al te vaak dat bamboe de tuin overwoekert en dat het niet is bij te houden qua onderhoud. En dat wil zeggen dat er heel veel bamboe in de wereld is! En tegenwoordig wordt er van bamboe ook parket gemaakt. En dat heeft heel wat voordelen.

Duurzaam

Bamboe is heel stevig materiaal. Probeer maar eens een bamboesteel te breken! Dat is zelfs voor Arnold Schwarzenegger een probleem! Door deze stevigheid is bamboe ook heel duurzaam en slijt het praktisch niet. Heel handig dus om te leggen in ruimtes die intensief worden gebruikt zoals feestzalen of winkels bijvoorbeeld.

Ecologisch

Bamboe is veel ecologischer dan gewoon hout. Leuk weetje: het is een grassoort en geen boom. Daarvoor mist het enkele eigenschappen. Bamboe groeit enorm snel, ongeveer 5 tot 20 cm per dag! PER DAG! Daardoor kan er veel bamboe gekapt worden om te gebruiken in de woning! Veel beter dan de tientallen bossen die vandaag de dag worden ontgonnen!

Kan in de badkamer

Bamboeparket kan gebruikt worden in de badkamer! Dit omdat deze soort geen vocht opneemt en dus ook niet kan uitzetten of kromtrekken. Naast de badkamer is bamboe ook geschikt voor andere natte ruimtes als keukens, wasplaats, … Let wel op: de kwaliteit van de bamboe moet wel optimaal zijn!

Kan met vloerverwarming

Ook in combinatie met vloerverwarming is bamboe geschikt! Deze vloer is resistent tegen verschillende temperatuurverschillen dus heeft vloerverwarming geen invloed op bamboeparket.

Allergieën

Bamboe heeft een hoge vezeldichtheid. Dus als je last hebt van huisstofmijt of astma is deze vloer helemaal iets voor jou! Je zal namelijk minder last hebben van de allergische symptomen!

Je ziet, bamboevloeren hebben niets dan voordelen! Bovendien voelen ze warm aan en creëren ze een gezellige sfeer! Ideaal dus voor elke ruimte in uw woning! Kom onze bamboevloeren ontdekken in onze showroom! Wij hebben er heel wat voor jou in de aanbieding!