Belgen schatten prijs keramische tegels te hoog in

80% van de Belgen schat de prijs van keramische tegels veel te hoog in. Dat blijkt uit een onderzoek van Pro-caro. Hoewel bijna iedere Belg kiest voor keramische tegels blijkt dat ze toch denken dat deze tegels duurder zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

90% van de Belgen kiest voor keramische tegels. Vooral badkamers en keukens zijn populair om deze tegels te leggen. Dit zijn de meest gebruikte ruimtes in een woning of appartement en moeten dus ook lang meegaan. In een keuken zijn vlekken bijvoorbeeld niet weg te denken. Iedereen morst wel eens met zijn spaghettisaus op de grond en ook kinderen laten af en toe etenswaren vallen op de vloer. En dan is de keramische tegel absoluut de beste oplossing. Vlekken maken hier geen kans want een keramische tegel zal ze niet opnemen, net als oliën of zuren.

Bovendien is een keramische tegel heel duurzaam. Naast vlekken gaan ook krassen niet te zien zijn op je tegel. En dat is een heel groot voordeel. De vloer die je kiest kan dus met gemak 30 tot 40 jaar en zelfs langer meegaan. Wat je wel moet doen is je tegel onderhouden maar dat is absoluut geen hels karwei. Keramische tegels hoef je namelijk geen uren te poetsen. Een dweil met een beetje zeep en water is al voldoende om de vloer proper te krijgen.

Wie voor een keramische tegel kiest moet wel even de tijd nemen om een keuze te maken tussen het mega aanbod. Keramische tegels kunnen tegenwoordig elke print aannemen en dat kan wel eens voor wat keuzestress zorgen. Ben je bijvoorbeeld fan van parket maar zie je het onderhoud niet zitten? Dan is de Woodstone zeker iets voor jou! Het is de keramische versie van parket en dankzij het reliëf en de kleuren vaak moeilijk te onderscheiden van echte parket. Het kan bovendien gelegd worden in natte zones zoals badkamers of keukens. En zo is er voor iedere stijl en elke persoon een keramische tegel die perfect past!

De misvatting van het prijskaartje van keramische tegels is dus ongegrond maar klinkt wel logisch als je al deze voordelen leest! Bent u klaar voor een nieuwe vloer of muur? Kom dan gerust eens langs bij azuleo! Wij helpen je graag verder naar jouw droominterieur!

Bron: Bouw en wonen