Een originele trap?
Ga dan voor natuursteen

Wil je een trap die het middelpunt van je hal mag zijn? Dan is een trap in natuursteen ideaal! Het is duurzaam, mooi en springt echt in het oog!

Wie een natuursteentrap plaatst gaat voor pure klasse en tijdloze elegantie. De stenen zijn door de natuur gevormd wat maakt dat elk stuk van jouw trap uniek is en een eigen patroon heeft.
Een natuursteentrap kan zowel modern en strak als heel landelijk worden gezien. Het hangt allemaal af van welke natuursteen jij verkiest. Natuursteen is ook ijzersterk waardoor het heel duurzaam is. Bovendien is er amper slijtage vast te stellen. Een natuursteentrap is dus eigenlijk voor het leven.

Geschuurd, gevlamd of verzoet?

Bij natuursteentrappen zijn de mogelijkheden van afwerking gigantisch groot! De meest voorkomende? Geschuurd, gevlamd of verzoet. Maar wat betekenen deze zaken?

Geschuurd: Het oppervlak van de tegel wordt geschuurd met water en zand of met een diamantkop. Het oppervlak wordt effen gemaakt en je ziet fijne cirkelvormige streepjes op de tegels.

Gevlamd: Het oppervlak van de tegel wordt verhit met een hete vlam. Er ontstaan een natuurlijke breuklijn op het oppervlak en dus ook een antislipeffect.

Verzoet: Het oppervlak van de trap glad maken maar in tegenstelling tot polijsten wordt het oppervlak niet glanzend maar mat of satijn.

Onderhoud

Natuursteen is zeer duurzaam. Maar om die duurzaamheid levenslang te garanderen moet je ook op de juiste manier poetsen! Een belangrijk punt om in het achterhoofd te houden is het gebruik van water. Je moet niet met emmers water je trap poetsen en zeker ook niet schrobben! Een vochtige doek met het juiste product doet wonderen!

Een trap in natuursteen jouw droom? Kom dan zeker naar onze showroom! We helpen u graag verder!