historiek

van opening tot nu

2001
2010
2012
2015
2021

2001

In België

Pretpark Walibi heropent als Six Flags, kroonprinses Elisabeth van België wordt geboren en het Friese Twarres voert de hitlijst aan met ‘Wêr bisto’. De filmwereld is in de ban van ‘The Lord of the Rings’.

In Wijnegem

Firma De Ryck opent in Wijnegem de tegelwinkel azuleo. De naam is onder meer geïnspireerd door ‘azulejos’, mooi beschilderde keramische tegels uit Spanje en Portugal.

2010

In België

Herman Van Rompuy wordt de eerste permanente voorzitter van de Europese Raad. Heel België danst in de zomer op ‘Alors on danse’ van Stromae. Op het WK voetbal in Zuid-Afrika klinkt de vuvuzela. Ons land kent sinds lang nog eens een witte kerst.

In Wijnegem

Steylaerts neemt azuleo over, heel wat medewerkers blijven aan boord. De toonzaal krijgt een opknapbeurt, het gamma aan tegels wordt fors uitgebreid. De nieuwe baseline slaat aan: ‘azuleo, je wereld van tegels’.

2012

In België

Met de trein naar Brussels Airport gaat vlotter dankzij de nieuwe spoorlijn. Tv-zender VT4 wordt VIER. Essenaar Jan Goossenaerts wordt op zijn 111 jaar de oudste man van Europa. In Valkenburg wordt Philippe Gilbert wereldkampioen wielrennen.

In Wijnegem

azuleo krijgt een stevige make-over: in het ‘house of azuleo’ ervaren klanten het effect van tientallen soorten tegels, levensecht. Professionelen genieten een nog snellere service dankzij de investering in een verrijdbaar pallettensysteem, uniek in Europa.

2015

In België

Na de aanslagen in Parijs verijdelt de politie een terreuraanslag in Verviers. De Rode Duivels worden nummer 1 op de FIFA wereldranglijst en AA Gent wordt Belgisch voetbalkampioen. ‘Birdman’ wint de Oscar voor beste film van het jaar.

In Wijnegem

Wanneer buur Hein Gericke de deuren sluit, neemt azuleo de bedrijfsruimte over. De toonzaal verdubbelt nu: maar liefst 2000 m² aan tegels! Het logo verandert en klanten ontdekken de charme van houten vloeren in het nieuwe ‘House of Woods’.

2021

In België

Ons land blijft in de ban van de corona-epidemie, evenementhallen worden omgevormd tot vaccinatiecentra. Er worden tot 30 procent minder prematuurtjes geboren. In februari ziet België een week lang wit van de sneeuw.

In Wijnegem

azuleo viert haar 20ste verjaardag met goed nieuws: ondanks corona was 2020 het beste jaar ooit. Door de lockdown herontdekten veel mensen het belang van comfortabel wonen en besteden ze hun vakantiebudget aan een nieuwe vloer of badkamertegels.