nieuws

Word helemaal zen in dit Japans eco-huis

Zen momentjes, iets wat we allemaal kunnen gebruiken na een dag hard werken. Maar hoe fantastisch is het om elke dag thuis te komen in een zen-huis? Moderne Japanse eco-huizen zijn de plek om helemaal tot rust te komen!

Deze woning is gelegen in een eco-dorp in Kyoto, Japan. Het principe less is more komt helemaal tot zijn recht in deze minimalistische inrichting. De essentials om helemaal tot rust te komen? Hou je woning helemaal open en clean, niet te veel hoeken, kantjes en deuren. In dit eco-huis zijn deuren trouwens vervangen door witte gordijnen. De wc en de badkamer hebben wel een deur, gelukkig maar! Rommel en choas zijn absoluut verboden in dit Japans huis. Rommel geeft een bedrukte sfeer waardoor je zintuigen constant worden geprikkeld en dan kan je helemaal niet ontspannen. Opruimen is dus de boodschap!

Om tot die zen-sfeer te komen kan je volgende dingen doen: hou het interieur zo sereen mogelijk. Natuurlijk licht is een must in je woning. Planten en bloemen brengen leven in je huis en zorgen ook weer voor extra zuurstof. Maar het allerbelangrijkste: parket! Parket geeft een warme gevoel maar houdt alles ook strak en netjes. Gebruik parket op de vloer, op het plafond en op de trap. Parket in combinatie met houten meubels in dezelfde tint zorgt ervoor dat je de lijn doortrekt waardoor je een nog eenvoudiger maar duurzaam interieur hebt.

Een parket specialist nodig? Kom dan zeker langs bij azuleo! Wij helpen je graag bij de inrichting van jouw woning!
Ben je meer fan van tegels? Dan is de Woodstone misschien wel iets voor jou! Deze keramische tegel bootst parket zo goed na dat je het amper ziet. Ontdek hem in onze showroom!

 

 

 

 

Bron: ohmygoodies.eu