nieuws

Vloerverwarming : een recente uitvinding of toch al wat ouder?

Tegenwoordig is het bijna niet meer weg te denken uit onze huizen. Vloerverwarming is zo populair en makkelijk in gebruik dat bijna iedereen het heeft. Maar is vloerverwarming een recente of een oude uitvinding? We vertellen u er graag meer over!

Geschiedenis

Vloerverwarming bestaat al *TROMMELGEROFFEL* van in de Romeinse tijd! Geloof het of niet maar het is echt zo. De Romeinen zijn de uitvinders van onze vloerverwarming. Ze bouwden een ‘hypocaustum’ onder hun vloeren. De vloer werd verhoogd met pijlers en daaronder lieten ze de rookgassen van vuur of een oven doorgaan. En zo werden de stenen opgewarmd en had je vloerverwarming. Heel simpel eigenlijk!

De hypocaustsystemen werden in het begin vooral toegepast in de thermen, daarna werd het ook gebruikt in de private sfeer, bij Romeinen uit hoge rangen. Na de val van het Romeinse rijk werd vloerverwarming in een donker hoekje gezet. Pas rond de 19e eeuw zijn er weer meer mensen gebruik gaan maken van vloerverwarming, weliswaar met nieuwe methodes.

21ste eeuw

Vandaag de dag zien we dat heel wat mensen gebruik maken van vloerverwarming. Geef toe, het is ook wel veel leuker om op een warme vloer te stappen dan op een koude! Bovendien hoef je minder andere verwarmingselementen te plaatsen in de woning waardoor je heel wat vrije muren krijgt en een leuker interieur.

Voordelen

De vloerverwarming die wij aanbieden warmt heel snel op tot jouw gewenste temperatuur. Ook in de winter is het fijn om warme voetjes te hebben! Vloerverwarming kan overal, ook in natte ruimtes zoals badkamers of keukens!

Vloerverwarming heeft dus niets dan voordelen! Een investering die zeker en vast te overwegen valt!