nieuws

Uit de doeken: de industriële look

Een woontrend die de laatste jaren enorm groeit is die van de industriële look. Heel wat mensen zijn weg van het verbouwen van oude fabrieken of loodsen. De minimalistische stijl blijft behouden maar het karakter van de inwoners wordt er wel aan toegevoegd. En of je nu een oude loods renoveert of een heel nieuw gebouw bouwt met een industriële look, hou met onderstaande tips zeker en vast rekening!

Betonlook

Typisch aan industriële interieurs is de betonlook op de vloer. De grijzige tint in de tegel neemt je mee naar de sfeer van vroegere fabrieken, alleen met een iets moderner jasje. Om de vloer zo strak mogelijk te houden raden we aan om voor XXL formaattegels te kiezen zoals een 120×120 of 150×75. Deze zijn ideaal voor dit interieur en we hebben deze in heel wat verschillende varianten! Bovendien hebben ze niet zo’n brede voegen nodig waardoor ze bijna aan elkaar aansluiten.

Geen fan van tegels? Dan kan parket of laminaat ook heus wel! Tegenwoordig zijn er heel wat kleuren in houten vloeren te vinden. Dat kan dan grijs zijn maar ook de natuurlijke houtkleur staat zeker niet mis. Zolang het geheel maar de industriële look heeft zit je goed!

Minimalistische meubels

Een industriële look is op en top strak en dat moet je zeker doortrekken in je interieur. Geen gordijnen met allerlei franjes, geen overweldigende zetels, keukenkasten en tafels. Hou alles strak en simpel. Laat ook niet te veel rommel achter maar ruim alles netjes op zodat je look helemaal tot z’n recht komt en niet vervalt door alle rondslingerende spullen.

Strak en simplistische betekent niet kleurloos. Er mag heus wel wat kleur in je interieur zitten. Laat een leuke eenmanszetel met een apart kleurtje eruit springen. Een leuke frigo in een fijn kleurtje mag er ook altijd wel wezen!

Zie het groots!

Decoratief gezien mag het bij de industriële look wel wat bombastischer. Een keukeneiland? Maak dat dan maar groots waar je ook aan kan eten. Voorzie je een opening in een binnenmuur? Ga dan niet voor 10 op 10 cm, want dat komt niet goed tot z’n recht in de fabrieksstijl. Hier mag je gerust wat overdrijven met grootte en je decoratie mag zeker in het oog springen. Ga dus voor planten met grote bladeren en grote decoratiestukken als een oud reclamepaneel of een benzinepomp uit de oude tijd. Deze nostalgische stukken combineren met je modern interieur is een schot in de roos!

Naast decoratie kan je ook de technische zaken meenemen in je interieur. Een verluchtingsbuis bijvoorbeeld mag heus wel deel zijn van je plafond en muur. Meer nog, het moet zelfs! Het past perfect in een industriële look. In een fabriek werd toch ook niet alles netjes weggewerkt?

Gebeten door de ultramoderne industriële look? Kom dan gerust langs in onze showroom met uw bouw of verbouwplannen. Wij helpen u graag verder!