nieuws

Trends in 2019 : Kasteelparket

Dat hout weer helemaal in is in onze woningen is een understatement! Parket kan weer heel wat gezinnen bekoren maar dit jaar slaan we een andere weg in!

Met ‘kasteelparket’ bedoelen we parket die voldoet aan de hedendaagse normen maar met een oud jasje! Het warme en gezellige karakter maakt heel wat huizen leefbaar maar het mag wel eens iets anders zijn. De vintagetrend van de tegels trekken we dus door naar onze parket. En dat vinden wij een top idee!

Noesten

Een typisch voorbeeld van een oude/vintage parket is er één met heel wat noesten. Noesten zijn ‘oneffenheden’ in een parket of de zwart/bruine rondjes die in de parket verwerkt zitten. Dit zijn eigenlijk plekken waar de takken vroeger aan de bomen groeiden. De ene heeft er al wat meer dan de andere. De noesten zijn af en toe zelfs open en dus niet helemaal glad. Het lijkt dus of er een gat in je parket zit maar dat is helemaal niet het geval! Het geeft zelfs nog extra cachet aan die rustieke houtsfeer! Dit is wel nog een heel belangrijk puntje: het is niet omdat jouw parket veel noesten heeft dat die daarom minder is in kwaliteit. Het is gewoon puur smaak!

Slijtage

Oudere parket geeft ook wel wat tekenen van slijtage. De kleur is wat weggesleten of er zijn wat donkere plekken op te zien. Dat allemaal hoort bij die leuke vintage stijl! Parket waarvan de kleur afgesleten is, past heel vaak in modewinkels of zelfs in een mancave! Het toppunt van mannelijkheid, toch?

Een pluspunt is dat de slijtage op ‘kasteelparket’ het design is van het hout en dus niet echt afgesleten is!

Look

De vloer mag dus tegenwoordig in het middelpunt van de belangstelling staan en dan is zo’n vintage parket ideaal. Combineer dit met rustige en effen kleuren op muren en meubels en pats jouw huis is helemaal klaar! Het moeten niet altijd de meubels zijn die in het oog springen!

Benieuwd naar onze ‘kasteelparket’? Kom hem snel ontdekken in onze showroom!