nieuws

Tegelinspiratie uit de Titanic

Het gezonken schip Titanic, een verhaal dat zowat iedereen kent. Het passagiersschip dat als ‘onzinkbaar’ bekend stond, lag al na drie dagen uitvaren op de bodem van de Atlantische Oceaan. De Titanic was het tweede van een drietal luxeschepen dat het trans-Atlantische verkeer moest verwerken. Omdat ook veel passagiers van een welvarende afkomst waren was het interieur een heel belangrijk thema.

Kijkend naar de film, is de vloer niet meteen een detail waar je op let. Maar als er één koppel is dat de hele boot heeft gezien, is het wel Jack en Rose. Over welke vloeren hebben hun liefdevolle voeten allemaal gestapt? Kijk maar eens mee!

 

Moderne retro

Wat opvalt aan de vloeren in de Titanic is dat ze werden geplaatst in een periode waar tegels met een print en in patroonverband vaak werden gebruikt. Zo goed als elke vloer vormt een tekening of ligt in een bepaald wederkerend patroon. Iets wat tegenwoordig helemaal terug “in” is. Retrotegels worden momenteel veel gecombineerd met moderne meubels.

Ben jij helemaal weg van de retrotegels? Bij azuleo hebben we een hele reeks retrotegels! Bezoek onze showroom, dan helpen wij u graag verder!