nieuws

TE KOOP : deze adembenemende grotwoning!

Ben je de vier-muren-woning beu maar wil je in een nieuw en uniek huis wonen? Dan hebben wij de oplossing want deze grotwoning in Arkansas, Amerika, staat te koop! Moderne woningtechnieken in een grot, een droom die uitkomt!

Deze grot werd al sinds 1800 gebruikt als exploratieplek tot ongeveer 1983. Dan kocht een zekere John Hay deze grot op en maakte er een schuilplek van. In die tijd zat Amerika verwikkeld in de Koude Oorlog met de Sovjet-Unie en wist men niet wat de gevolgen zouden zijn indien deze oorlog helemaal escaleerde. Hay nam geen enkel risico en maakte er een soort bunker van. Er werden betonnen muren ingezet, ramen geplaatst, enzoverder. Eigenlijk had je er alles om te overleven. Na de Koude Oorlog besloot John Hay om het toch maar te verkopen.

De nieuwe eigenaar maakte er een absolute parel van. De grotwoning is nu 5600 m2 groot en telt maar liefst 4 slaapkamers en 4 badkamers! Grotten zijn over het algemeen koud maar ook daar heeft de eigenaar aan gedacht! Het woongedeelte is perfect op temperatuur en regelbaar zoals in ieder ander huis.

 

De eigenaar maakte wel zoveel mogelijk gebruik van de grot zelf. Geen geverfde of behangen muren maar dus wel rotsen. Als je doucht lijk je in de volle natuur te staan dankzij de mooie rotsachtige muren. De vloeren zijn ook in dezelfde tint gebleven als de grot. Beige gemixt met een beetje grijs maar wel in natuursteen! Midden in de woning vind je zelfs een waterval. Deze is natuurlijk ontstaan en dus wilden ze deze zeker niet verwijderen. Uiteraard slaap je wel in een echt bed. Ook een mooie moderne keuken met alles erop en eraan is aanwezig in deze grotwoning. En ook een hedendaagse flatscreen televisie hangt aan de muur voor de dagelijkse ontspanning!

De woning staat dus nu opnieuw te koop. Dus als je 2,75 miljoen dollar op overschot hebt zouden we niet twijfelen als we jou waren! Heb je dit niet voorhanden? Maar ben je wel fan van de ruwere tegels? Dan kunnen wij ook helpen! In onze collectie zitten heel wat tegels met een ruwe textuur en structuur die de natuur perfect nabootsen! Kom gerust eens langs voor meer informatie!