nieuws

MUST SEE: onderwaterstad Baia geeft tegelgeheimen prijs!

De Romeinse stad Baia was tijdens zijn hoogdagen een prominente plek voor historische Romeinse figuren. Het was een stad die gebouwd werd op vulkanische gebergten en was beroemd om zijn geneeskrachtige warmwaterbronnen die je vrijwel overal in de stad kon terugvinden. Omdat deze warmwaterbronnen op een natuurlijke wijze ontstonden konden deze makkelijk tot kuuroorden worden omgebouwd. En als er iets is waar Romeinen bekend om staan, zijn het wel badplaatsen! Niemand minder dan Nero en Cicero bezochten de stad regelmatig. Caeser liet er zelfs een vakantieoptrek bouwen. Naar Romeinse gewoonten en met zoveel BR ‘s (lees: bekende Romeinen) was het vanzelfsprekend dat Baia er heel luxueus uitzag met goud, sierlijke ornamenten en uiteraard prachtige tegels!

Baia in verval

Maar aan deze glorietijd kwam helaas een einde. Baia werd geplunderd door de Saracenen in de 8ste eeuw en rond 1500 na Christus verlieten de laatste inwoners deze luxueuze plek. Resultaat? De stad ging in verval en dankzij de vulkanische ondergrond en het stijgende waterpeil zonk Baia langzaam aan naar de ondiepe zeebodem.

Beroemde onderwater attractie

Vandaag is Baia een heuse attractie en één van de enige onderwaterparken die men kan bezoeken. Tijdens een boottocht of duikavontuur kan u genieten van de wondere wereld van Baia. De prachtige ruïnes met goed bewaarde structuren en beeldhouwwerken geven hun geheimen maar al te graag prijs. Wat ook opvallend goed werd behouden onder het zeeniveau zijn de tegels. U kan onder andere prachtige mozaïek, hexagonen maar ook gewone tegels bewonderen. De betoverende vormen en kleuren nemen je helemaal terug mee naar de tijd van toen! Volgens ons zeker de moeite waard bij je volgende bezoek aan Italië!