nieuws

MUST SEE: deze Chinese bibliotheek met meer dan 1,2 miljoen boeken

Een bibliotheek, niet de meest sexy plek op aarde. Maar deze bib in de stad Tianjin in China is er eentje waar je mond van open valt! Met z’n vijf verdiepingen en een gigantisch auditorium in het midden is deze bibliotheek de place to be voor elke boekenliefhebber.

 

De bibliotheek werd gebouwd door onder meer een Nederlands designbedrijf en wordt, dankzij het grote auditorium, ook wel ‘Het oog van Binhai’ genoemd. De oppervlakte is maar liefst 34.000 m2 groot en heeft meer dan 1,2 miljoen boeken op de planken staan. Dat zijn er meer dan wij in ons heel leven kunnen lezen. Het duurde 3 jaar om de Binhai-bib te bouwen maar het harde werk loont duidelijk! Het interieur is strak, wit en ziet er heel clean uit.

De hele benedenverdieping werd omgebouwd tot de leeshoek. Op de volgende verdiepingen werden allemaal loungeruimtes ingericht en helemaal bovenaan kan je vergaderen, werken in een kantoor of gebruik maken van een computer in de audio en computerruimtes.

En voor wie denkt dat het hele gebouw tot in de nok vol boeken staat heeft het mis. Als je goed kijkt naar de foto’s kan je zien dat de planken enkel met boeken zijn gevuld tot de grijphoogte van de mens. Alles daarboven is een tekening. Mindblowing!

Iets voor u, zo’n bibliotheek?