nieuws

Last van zwarte tegelvoegen? Dit is wat je eraan kan doen!

Prachtig, de nieuwe vloer die je in de living, keuken of badkamer hebt geplaatst! Maar wie deze niet onderhoudt kan wel eens snel met de voetjes terug op grond worden gezet. Die mooie voeg die zo goed paste bij de kleur van je tegel wordt helemaal zwart en ziet er niet meer zo fantastisch uit. Een probleem dat vaker voorkomt maar je kan er wat aan doen!

De grootste oorzaak van zwarte tegelvoegen is een slechte ventilatie. Wie zijn badkamer bijvoorbeeld niet verlucht na een warme douche riskeert vocht en dus ook schimmels. Goed verluchten door middel van een afzuigsysteem is essentieel en niet alleen in de badkamer. Wie graag kookt maakt veel vocht in de keuken. Ook die is vatbaar voor schimmels en zwarte voegen.

Uiteraard is ook de kwaliteit van het voegsel van groot belang. Bij azuleo werken we met Eurofine 717 van Eurocol, een voegselmerk dat algen bijvoorbeeld goed afblokt. Te verkrijgen in heel wat kleuren en wat ons betreft krijgt het een vijf sterren quotering!

Is het kwaad al geschied? Dan kan je dit zeker nog oplossen! Het gebruik van onze Lithofin producten kunnen daarbij heel wat helpen! Zwarte voegen zijn makkelijk schoon te maken met de ‘Lithofin Voegereiniger’.

Belangrijk is om je tegels in vochtige ruimten goed te onderhouden met de ‘Lithofin Sanitairreiniger’. Hierdoor voorkom je zwarte voegen en wordt de levenskwaliteit van je voegen beter!

De Lithofin producten en Eurofine 717 voegsels zijn te verkrijgen bij azuleo. Kom gerust langs voor meer informatie!