nieuws

Bouw Sagrada Familia gaat 135ste jaar in

De bouw van de grootste kerk ter wereld heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Exact 135 jaar geleden startte de Spaanse architect Antoni Gaudi met de bouw van de Sagrada Familia. Vandaag de dag ligt nog niet elke steen op z’n plaats maar dat zou niet lang meer duren.

Al 135 jaar bouwen de Spanjaarden aan de Sagrada Familia. Dag in dag uit werd er onafgebroken gewerkt aan dit prachtig stuk kunstwerk. Enkel tijdens de Spaanse burgeroorlog tussen 1936 en 1939 werd de bouw stilgelegd. Maar het einde is in zicht! De officiële opleveringsdatum is in 2026.

Wat de Sagrada Familia zo beroemd maakt is het ontwerp. Gaudi bracht de art nouveau stijl naar een ander level. Iets wat hij met zowat alle kunstwerken deed. Opvallend voor die tijd waren de ongewone vormen in ramen en veel gebruik van tekeningen, kleur en mozaïek. Neem nu Park Güell in Barcelona. Daar maakte Gaudi een heel lange bank in een aparte vorm helemaal bekleed met mozaïek. En laat mozaïek nu een tegel zijn die ook vandaag de dag nog heel vaak in huizen wordt gebruikt.

Nog zo’n typisch Gaudi gebouw is Casa Vicens. Ontworpen door de Catalaanse architect die zich heeft laten inspireren door Moorse invloeden. Casa Vicens is gemaakt uit baksteen en natuursteen. Maar het opvallendste zijn de tegels die aan de buitenkant werden geplaatst. Ze vormen geometrische patronen die ook nu heel in trek zijn in bijvoorbeeld badkamers.

 

De tegels waar Gaudi mee werkte zijn vandaag de dag nog heel populair. Heb jij een vraag over mozaïek, geometrische tegels of natuursteen? Kom dan zeker eens langs in onze showroom! Wij beantwoorden uw  vragen met plezier!