nieuws

Een blik in het Vaticaan: opgebouwd uit marmer en mozaïek

Pasen staat voor de deur en als er één plek is waar Pasen uitgebreid gevierd wordt, is het wel Vaticaanstad! Daarom namen wij deze week de tegels van het Vaticaan onder de loep! We kunnen het niet ontkennen, alles in Vaticaanstad is overweldigend. Grote gebouwen, enorme schilderijen, … Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat het Vaticaan heel gedetailleerd werd opgebouwd en precisie een absolute must was bij de constructie.

Mozaïek

Een groot deel van Vaticaanstad werd betegeld met mozaïek. Waar je ook kijkt, een vlak met mozaïek zal je ongetwijfeld tegenkomen. De nauwkeurigheid waarmee deze kleine steentjes werden geplaatst is adembenemend. Een proces dat ongetwijfeld maanden en misschien zelfs jaren moet geduurd hebben.

 

Marmer

Naast de mozaïek neemt ook marmer een groot deel van het Pauselijk interieur in. Dat kan als vloer- of muurtegel, maar ook in speciale vormen en kleuren. Waar ons oog vooral op viel is hoe reeds in die tijd enorm mooie figuren uit marmer werden gesneden. Er zullen wel gereedschappen zijn geweest om dit te doen maar zeker niet zo gesofisticeerd als nu. Er zal dus wel een aardig staaltje vakmanschap aan te pas gekomen zijn.

Ook de combinatie van mozaïek en marmer wordt veel gedaan, iets wat Vaticaanstad ineens gracieuzer maakt! Indien het Vaticaan wat ver is, kan u steeds in onze showroom terecht om meer uitleg te krijgen over de combinatie marmer en mozaïek in uw woning!