nieuws

Binnenkijken in het huis van ‘The Godfather’

Fans van Don Corleone kunnen nu een unieke kans wagen op het huis waar de film ‘The Godfather’ werd opgenomen! Het huis, dat ook wel ‘The Beverly House’ wordt genoemd, staat te koop voor een slordige 117 miljoen euro! Wie wil?

Deze luxueuze villa in Beverly Hills werd in 1927 ontworpen door architect Gordon Kaufmann, die onder meer ook het Hollywood Palladium en de Hoover Dam tekende. Bekende inwoners van het huis waren onder andere krantenmagnaat William Randolph Hearst samen met zijn minnares en J.F. Kennedy en Jackie tijdens hun wittebroodsweken. ‘The Beverly House’ werd ook gebruikt als decor voor films als The Bodyguard en ook The Godfather. De iconische scene met het afgehakte paardenhoofd werd dus hier opgenomen!

Het landgoed waar deze villa opstaat is maar liefst een halve hectare groot. De woning heeft 19 slaapkamers, 29 badkamers, een tennisveld, 2 cinemazalen, een gigantische bibliotheek van 2 verdiepingen, een balzaal, biljartruimte, dinerkamer en een luxueuze wellness. Daarmee is ‘The Beverly House’ het duurste huis van Los Angeles.

Als we de woning van dichterbij bekijken zien we dat er heel wat donkere parket gebruikt is in verschillende ruimtes zoals de biljartkamer bijvoorbeeld. Deze werd in visgraat gelegd wat vandaag de dag een heel populaire manier is voor het plaatsen van parket. Kom gerust langs in onze showroom en bekijk onze collectie visgraatparket!

In veel gezellige ruimtes werden er grote tapijten gebruikt met imposante prints en felle kleuren. Deze ruimtes komen ook wat bombastisch naar voor dankzij de grote bureaus, open haarden en vele salons.

Voor veel gebruikte ruimtes werden er tegels gebruikt. Tegels die we typeren aan de jaren 20, wanneer het gebouw geconstrueerd werd. Ook aan het terras werden lichte, maar groot formaattegels gebruikt. Deze geven het groene gras en het blauwe water van het zwembad extra kleur en maken van de tuin een mooi geheel.

Heb jij inspiratie opgedaan in dit huis? Kom dan zeker bij azuleo langs! Dan zorgen wij voor jou ideale vloer- of wandbekleding! Tot eind oktober is het opendeur met tal van voordelen! Op zaterdagen zorgt een barista voor heerlijke Italiaans koffies en dolci!