nieuws

Architect tovert oude cementfabriek om in prachtige woning

Onder het motto ‘doe ne keer zot’ kocht architect Ricardo Bofill in 1973 een oude verlaten cementfabriek net buiten Barcelona en toverde het helemaal om tot een prachtige woning. De verbouwing duurde maar liefst 45 jaar, maar Ricardo maakte er iets adembenemend van.

Het huis werd tot ‘La fábrica’ gedoopt. De cementfabriek was vooral actief tijdens de Eerste wereldoorlog, maar werd daarna gesloten. Tot Ricardo Bofill en zijn team hun tanden erin zetten.

De cementfabriek was enorm vervuilend tijdens haar dienst. Ricardo wilde dan ook niets liever dan heel veel groen aan de buitenkant van het gebouw. Resultaat: de tuin en omgeving zien eruit als een prachtige jungle met onder meer eucalyptus planten, palm- en olijfbomen. De binnenkant werd dan weer modern ingericht. Elke ruimte is uniek en geen enkele ruimte lijkt ook maar een beetje op een andere.

Ondanks de grote transformatie die de fabriek al heeft doorgemaakt, zijn de verbouwingen nog altijd bezig. Elk gebouw is het waard om door een architect onder handen te worden genomen, dat is hier wel bewezen. Laat je inspireren door deze prachtige renovatie. Iets interessants gezien? Dan zijn wij er bij azuleo om je hierin te helpen! Kom gerust langs! Tot eind maart zijn het Antwerpse tegeldagen en verwennen wij je met lekkere hapjes en drankjes!

   

BRON: http://www.boredpanda.com/cement-factory-renovation-la-fabrica-ricardo-bofill/